Donacija za pripravo kvalitetne tožbe na ESČP

Prosimo za donacije za pripravo tožbe na Evropsko Sodišče za Človekove Pravice!
Poljubno visoka nakazila lahko nakazujete na račun:
Društvo DOOR: TRR št. SI56 6100 0001 2878 164, odprt pri Delavski hranilnici Ljubljana. V polje s Kodo namena vpišite CHAR, v polje Namen »Donacija za tožbo na ESČP«, v polje Referenca pa sklic na št. (SI 00) 2018.
Društvo DOOR bo, kot nevladna organizacija, predvidoma junija letos, vložilo tožbo na ESĆP zaradi diskriminatornih razveznih postopkov. Prepogosto se namreč zgodi, da otroci po razvezi ostanejo brez ustreznega stika s svojim očetom. Pritožbo podpira skoraj 500 podpisov Peticije in preko 150 podpisov Izjav očetov, ki so tudi žrtve doskriminacije. Pritožba je zasnovana v smislu zahteve po sistemskih in strukturnih spremembah v RS.
Dosedanje pritožbe, ki so jih nekateri očetje iz Slovenije v Strasbourgu že vložili, sprememb v Sloveniji niso povzročile. Uspešna pritožba DOORa pa je zasnovana tako, bo takoj povzročila spremembe.
Precedens, ki ga kot sodbo objavi ESČP, je t. i. ‘pravna praksa’. Ta zavezuje vsa sodišča: od ustavnega na vrhu pa do okrožnega na dnu sodne hierarhije!
Če ESČP v svoji sodbi obsodi Slovenijo, ugotovi kršitev, bodo vsi prizadeti v RS (1) za nazaj imeli možnost dokazovati diskriminacijo v lastnem postopku; (2) zahtevati odškodnine za nematerialno škodo (stres itd.); (3) v svojih ponovljenih postopkih za dodelitev otrok v prihodnje imeli možnost navajati sodno prakso ESČP; (4) terjati od sodnic, od izvedencev, od Centrov za socialno delo (CSD) itd. nepristransko obravnavo -, vse pod grožnjo uspešne pritožbe na Ustavno sodišče (in po tem spet na ESČP). Ena odločba ESČP lahko vse to takoj spremeni.
Do sedaj še nobenemu očetu ali društvu ni uspelo priti tako blizu uspeha., kot je DOORu!
Priprava kvalitetne tožbe je zahtevna in draga, zato vas prosimo za donacijo z namenom pokrivanja stroška priprave tožbe.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.