Blog

Kdo je proti največji koristi otrok?

Javno vprašanje odgovornim na MDDSZEM, Ministrstvu za pravosodje, Vrhovnemu sodišču, Odvetniški zbornici Slovenije, Slovenskemu sodniškemu društvu…
Kdo je proti udejanjanju največje koristi otrok v ločitvenih postopkih? In zakaj?!
Zagotovo ena največjih poznavalk sodno socialnih ločitvenih postopkov v Sloveniji, gospa Vlasta Nussdorfer, je na portalu IUS včeraj objavila že četrti!!! članek, ki razgalja korupcijo in diskriminacijo v ločitvenih postopkih in opozarja na neustreznost zakonov in postopkov.
Namesto, da bi ti ščitili največjo korist otrok (ki jo je zakonodajalec sploh “pozabil” določiti!), ščiti zgolj enega starša, tipično matere. Posledično dovoljuje legalne ugrabitve otrok očetom in predvsem čustveno nasilje nad otroci. Ustvarja pogoje tudi za ostale oblike družinskega nasilja. In namesto, da bi frčalo perje, so vsi odgovorni tiho.
Ste vsi odgovorni tiho. Grozljivo!
Tisti, ki bi morali ukrepati (MDDSZEM, Ministrstvo za pravosodje, Vrhovno sodišče, Odvetniška zbornica, Ministrstvo za zdravje….) morate imeti res močan razlog, da ne storite ničesar! So to zgolj zaslužki poklicnih udeležencev v teh postopkih!? Ali še kaj drugega kar niti v DOOR ne vemo?
Vemo pa, zakaj je bil DOOR ustanovljen. Zato, da se to spremeni v največjo korist otrok, ki je uravnotežen stik otrok z obema staršema tudi po ločitvi (v skladu z vsemi zakoni). In naprednimi evropskimi standardi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja