Blog

Sporočilo za javnost – “Odabrali tate – Djeca u fokusu”

Društvo staršev DOOR, ki deluje s statusom delovanja v javnem interesu, je leta 2018 iniciralo regijsko združenje nevladnih organizacij, ki si po vzoru naprednih evropskih držav prizadevajo za spremembo zakonodaje ter sodno socialnih ločitvenih postopkov tako, da bo upoštevana največja korist otrok po ločitvi, ki je “Uravnotežen odnos otrok z obema staršema!”
V regijsko iniciativo je DOOR pritegnil sorodna društva iz Srbije, Hvrvaške, BiH, Severne Makedonije in Slovenije.
Pri promociji tega plemenitega cilja si pomagamo z medsebojnim sodelovanjem pri vključevanju priznanih strokovnjakov, organizaciji konferenc in različnih humanitarnih dogodkov.
Eden takih dogodkov je bila v petek 15. 9. 2023 tudi promocija projekta “ODABRALI TATE – djeca u fokusu”, ki jo je v Zagrebu (Hrvaška) izpeljala NVO HURR – Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo.
Ob tem Vlado RS prosimo, da društvu DOOR vendarle potrdi status delovanja v javnem interesu, na kar čakamo od 14. 4. 2023 ko smo se pritožbili na Odločbo št. 215-9/2020/29.
Pristojna ministrstva pa prosimo, da pri pripravi javnih razpisov vključijo tudi vsebine, ki pokrivajo problematiko sistemskega problema ločitvenih postopkov in s primernimi razpisnimi pogoji omogočijo sodelovanje tudi staršem zbranimi v DOOR.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja