Blog

20. november – Svetovni dan otroka

20. 11. 2023

 

JAVNI POZIV

Danes obeležujemo Svetovni dan otroka.

Ob tej priložnosti ponovno! pozivamo vse odgovorne, da poskrbijo tudi za otroke ločenih staršev. Najbolje tako, da ostanejo tudi po ločitvi v uravnoteženem odnosu z obema staršema, ker je to njihova največja korist. Vsekakor ob spoštovanju zakonov (i.e. Kz). Za to pa je potrebna prilagoditev zakonodaje (Družinskega zakonika, Kazenskega zakonika, …) in sodno socialnih postopkov.

V Društvu staršev DOOR smo zelo zaskrbljeni, ker se v zadnjem času intenzivira zanikanje ene najhujših pojavnih oblik družinskega nasilja: starševskega odtujevanja, ki je nič drugega kot čustveno/psihično nasilje nad otrokom. Kdo ima korist od tega, da se v ločitvenih postopkih zanika ena od najhujših oblik nasilja nad otroki!? Še posebej zato, ker zanikanje ene oblike nasilja dodatno povečuje možnost za druge pojavne oblike družinskega nasilja. V DOOR obsojamo vse oblike družinskega nasilja.

Mnogo znanstvenih dokazov potrjuje trditev, da zemlja ni ploščata. Podobno velja tudi za obstoj starševskega odtujevanja.

Vedeti moramo, da otroci udeleženi v ločitvenih postopkih niso zgolj priče starševskega odtujevanja, pač pa so uporabljeni kot orodje (orožje!) za njihovo odtujevanje.

Pozivamo odgovorne: stroko in politike, da sprožijo strokovno-javno razpravo na to temo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja