Blog

Društvo DOOR je prodobilo status nevladne organizacije v javnem interestu

1.2.2022 je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na podlagi odločbe Vlade RS Društvu DOOR  podelilo status nevladne organizacije v javnem interesu. Starši zbrani v DOOR od ustanovitve društva leta 2015 opozarjamo, da so razvezni postopki v Sloveniji dolgi, dragi in diskriminatorni. Opozarjamo, da je Družinski zakonik neustrezen in sodno socialni postopki odsevajo sistemski problem. Opozarjamo, da ravno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ne ukrepa ustrezno in so tudi zaradi tega stiske otrok in staršev udeleženih v ločitvene postopke nepotrebno hude, prepogosto celo tragične. Pozivamo ministra Janez Cigler Kralja, da nemudoma ukrepa! Mi predlagamo nadgradnjo Družinskega zakonika z novo ločitveno paradigmo »Sostarševstvom – Uravnoteženimstarševstvom«, ki naslavlja naštete probleme.

 

V preteklih letih smo razvezno problematiko, in tudi rešitev, predstavili v Državnem zboru, Državnem svetu, nekaterih ministrstvih, na več strokovnih posvetih in nazadnje na Mednarodni konferenci “Uravnoteženo starševstvo”

 

Naši naslednji koraki bodo: 

  • sodelovanje s pristojnimi ministrstvi ter Svetom RS za otroke in družino pri nadgradnji Družinskega zakonika in prilagoditvi ostale zakonodaje za uspešno implementacijo Sostarševstva
  • izvedba programov pomoči otrokom žrtvam čustvenega nasilja – odtujevanja
  • izvedba programov pomoči staršem v ločitvenih postopkih

 

Upamo, da se bodo po dveh letih neuslišanega trkanja, za DOOR končno odprla tudi vrata MDDSZEM.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja